ARICILIK EĞİTİMİ SERTİFİKASI KURSU
Arıcılık, balarısı kolonilerinin beslenmesi ve bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai kazanç sağlayan meslektir. Bu mesleği yapan kişilere arıcı denilmektedir. Arıcılıkta asıl hedef bal üretimidir, bunun yanında polen, arı sütü, arı zehri, propolis gibi arı ürünleri de arıcılık ile elde edilebilir. Arıcılığın tarihini merak edip araştırdığınız zaman insanlık tarihi kadar eski olduğuyla karşılaşacaksınız. M.Ö 3.000 yıllarında Mezopotamya’da yaşayan Sümerlerin de balı ilaç olarak kabul ettiği bilinmektedir.
Arıcılık Türleri
Sabit Arıcılık: Bu arıcılık türünde koloniler en az bir yıl boyunca sabit bir konumda kaldığı ve taşınmadığı bir arıcılık türüdür. Bu arıcılıkta geleneksel yöntem kullanılmaktadır Bu yüzden bu arıcılık faaliyetinde verim düşüktür. Daha çok birkaç ailenin bal ihtiyacını karşılamak veya ek gelir elde etmek isteyenler yapmaktadır.
Gezgin Arıcılık: Bu arıcılık türü ise kolonilerin sabit bir yere konumlanmadan yapılan bir arıcılık faaliyetidir. Bitkilerin çiçeklenme döneminden yüksek fayda sağlamak için ve kış aylarında ise arıları korumak için kolonilerin yerini değiştirilerek yapılan bir arıcılık faaliyetidir. Sabit arıcılık faaliyetine göre verimi daha yüksek, ürün çeşitliliği ise fazladır. Ana gelir kaynağı olarak da yapılmaktadır. Ancak gezici arıcılık yapacak kişiler bulundukları coğrafi bölgenin bitki ve çiçek yapılarını, iklim özeliklerini iyi bilmedir. Kovanlar yıl içinde hareket ettikleri için arıların sağlıkları açısından sık sık kontrol edilmelidir.
Arıcılık Uygulamaları
- Kovan ve Ekipmanlar; Arıcılık faaliyetinde kullanılan hiçbir malzeme, ilaç ve uygulamalarda; arı ve insan sağlığına olumsuz bir etki yapmaması üretilen balda kalıntı kalmaması, balın tadında bir bozulma olmaması çok önemlidir.
- Kovanların yerleşimi; Kovanların yerleştirileceği bölgede iklim şartları ve temiz su kaynağı öncelik olarak alınmalıdır.
- Beslenme
- Ana arı ve ırk
- Arı ıslahı
Arıcılık Faaliyetini Gerçekleştirmek için Bilinmesi Gerekenler
- Arı kovanlarının yerleştirileceği bölge çok dikkatli bir şekilde seçilmelidir.
- Arı kovanlarının yerleştirileceği bölgede su kaynağı bulunmalıdır. Arılar için su tüketimi çok önemlidir.
- Arıcılık faaliyetlerinin yapılacağı alanın çevresinde zehirli atıklar bulunmamalıdır.
- Arıcılık yapılacak bölgeye göre uyumlu arı türleri seçilmelidir.
- Her kovan içinde yalnızca 1 tane kraliçe arı bulunmalıdır. Kraliçe arının ömrü 4 ile 5 sene arasındadır. Üreme görevi kraliçe arıdadır.
Eğer sizlerde arıcılık mesleğini yapmak istiyorsanız arıcılık eğitimi sertifika kurs programımıza katılarak Üniversite Onaylı, E-devlet Sorgulamalı Sertifikanıza sahip olabilirsiniz.
Online Arıcılık Kursu
Arıcılık kursumuz online olarak yapılmaktadır. Eğitime katılmanız için pc, tablet veya cep telefonunuz olması yeterlidir. Üniversite onaylı sertifikalarınız e-devletinizde görülebilmektedir.
Arıcılık Kursu Fiyatları
Üniversite onaylı arıcılık kurslarında kampanyamızdan yararlanın. Arıcılık sektöründe sizde eğitim almak istiyor ve mesleğinizi eğitimle taçlandırmak istiyorsanız Eğitim Danışmanlarımızla iletişime geçin.
Comment (1)
Online kurs ücretleri hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?