Sağlık kurum ve kuruluşlarında finans, planlama, yönetim gibi fonksiyonların yerine getirilebilmesi için verinin kaydı, arşivlenmesi, kontrolü ve güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetinin en iyi şekilde verilebilmesi için hizmetin aksamaması, maliyetlerin tespiti, hizmetin anlaşılır ve doğru şekilde verilmesi ve istatiksel verilere kolayca ulaşılması için otomasyona geçilmesi zorunlu hale gelmiştir.
Hastane otomasyonu, hastane bilişim otomasyonu, hastane bilişim sistemleri hastanelerde bilgisayar destekli gerçekleştirilen işlerin ortak adıdır.
Sağlık kuruluşuna gelen hastanın sağlık kuruluşuna ilk girişi ile başlayıp sağlık kuruluşundan ilişiği kesilene kadar devam eden süreçte, her birimde ve tüm aşamalarda tüm verilerin dijital ortamda hazır tutulmasının Sağlık Kuruluşuna kazandırdığı fayda ortadadır.
Hastane bilgi sistemini iyileştirme, geliştirmek, güncel tutmak, güvenliğini sağlamak zorlu ve maliyetli bir süreçtir. Bunun yanında bu alanda yetişmiş personel eksikliği de eklenince bu sistemlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.
Sağlık hizmetinin eksiksiz bir şekilde verilmesi ve hizmetin sürekliliği, işlevselliğinin sağlanması, hizmetin ve doğru ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, istatistiksel çalışmaların yapılması ilgili verilen karar mekanizmalarına hızlı şekilde iletilebilmesi için Hastane Bilişim Sistemleri ve onu kullanan personelin değerini giderek önemli hale getirmiştir.
Hastanelerde Bilişim Sistemleri Sertifika programına katılarak e-devlette görünen sertifikanızı Özel Başkent Ata Eğitim Kurumlarından alabilirsiniz.
Bir cevap yazın